BOWLING GALATI

Sala de bowling Galati
Pentru un joc de bowling in Galati cu echipamente profesionale
+40.236 412 550

Regulament Bowling

Regulile jocului de bowling. În principiu, ridicaţi o bilă, folosindu-vă de ambele mâini, suprapuse una peste cealaltă.

Sfaturi pentru începători

Cum alegeţi bila?
Înainte să incepeţi trebuie să ştiţi că greutatea unei bile de bowling variază între 4.05 – 7.20 kg. Aşadar, trebuie să vă alegeţi o bilă cu greutatea corectă.

În principiu, ridicaţi o bilă, folosindu-vă de ambele mâini, suprapuse una peste cealaltă.
Ţineţi bila în faţa dvs. Ţineţi încheieturile degetelor bine strânse şi braţele paralel cu podeaua. Dacă aţi reuşit să ţineţi bila astfel timp de 5 secunde fără ca mâinile să vă tremure, atunci felicitări! Aţi găsit bila care vă trebuia. Dacă nu, alegeţi o bilă mai uşoara sau cereţi sfatul unuia dintre specialiştii nostri.

Personalul specializat al Clubului Oxygen vă va ghida cu atenţie şi răspundere în selectarea bilei de bowling şi vă va îndruma primii paşi într-un joc plin de fair-play.

POZITIA
Ţineţi bila pe aceeasi linie cu umărul.
Umărul trebuie să fie pe o linie imaginară ce uneşte zona ţintă (locul în care doriţi ca bila să loveasca pista) şi popicele.
Încheietura mâinii cu care aruncati trebuie tinuta langa sold.
Lăsaţi greutatea corpului pe piciorul opus mâinii cu care aruncaţi bila.

DISTANŢA FAŢĂ DE LINIA DE FOUL
Întoarceţi-vă cu spatele la popice şi poziţionaţi-vă la o distanţă de aproximativ 5 cm. de linia de foul. Simulaţi o aruncare începând cu paşii, apoi încheind-o cu o îndoire a genunchiului şi o balansare a braţului. Observaţi poziţia vârfului piciorului din faţă. Acesta este locul unde ar trebui să se afle călcâiele dvs. când vă pregătiţi de aruncare.
Stabiliţi traiectoria bilei folosind marcajele ajutătoare ale pistei. Verificaţi alinierea umărului şi a bilei cu traiectoria dorită.

PASUL 1: ÃŽmpingerea
Împingeţi bila în faţă fără să exagerati. Viteza bilei poate fi schimbată în funcţie de înălţimea la care ridicaţi bila şi de balansarea în spate. Puteţi micsora viteza printr-o împingere mai uşoară şi reducând înălţimea balansării în spate. Acest lucru vă va ajuta să controlaţi mai uşor bila.

PASUL 2: Balansarea în jos
Greutatea bilei va cauza întinderea mâinii pe care o folosiţi pentru aruncare, în timp ce braţul opus se întinde pentru contrabalansare. În timpul pendulării mişcaţi-vă piciorul opus mâinii în faţă. Menţineţi-vă linia umerilor orizontală pe parcursul mişcării.

PASUL 3: Balansarea în spate
Nu forţaţi mişcarea. Inerţia bilei va determina înălţimea balansării în spate.

PASUL 4: Aruncarea
Permiteţi bilei să se balanseze natural, fără vreun efort în plus. Forţând bila înapoi, ridicând-o mai sus decat e necesar sau aducând-o mai în faţă veţi pierde din consistenţa mişcării. Menţineţi-vă braţul drept şi aliniat cu o linie imaginară care uneşte umerii, zona ţintă şi popicele.

PASUL 5: Conducerea
Urmăriţi traiectoria bilei în aşa fel încât să fie pe aceeaşi linie cu zona ţintă. La sfârşitul mişcării încheietura mâinii trebuie să fie deasupra nivelului umărului. Mişcarea trebuie să fie consistentă ca viteză şi înălţime, astfel încât fiecare aruncare să fie la fel.

Cum se ţine scorul?
Dacă jucătorul dărâmă toate popicele din prima se numeşte strike; dacă nu, o a doua lovitură este necesară pentru a dărâma popicele ramase.
Dacă jucătorul dărâmă popicele rămase din a două încercare se numeşte spare.
Dacă nu, se numeşte open frame.
Dacă jucătorul comite o greşeală trecând peste linie înainte de aruncare, aceasta va fi contorizată ca o aruncare validă din care nicio popică nu a fost dărâmată.

Scorul perfect
Scorul perfect în bowling este de 300 de puncte, reprezentând 12 strike-uri consecutive, adică un total de 120 de popice dărâmate.