BOWLING GALATI

Sala de bowling Galati
Pentru un joc de bowling in Galati cu echipamente profesionale
+40.236 412 550

Istoria Jocului de Bowling

Cateva lucruri interesante despre jocul de Bowling

Ştiaţi că... ?

• Bowling-ul este – se pare – unul dintre cele mai vechi jocuri din lume?
Rădăcinile lui merg până în Egiptul antic, acolo unde arheologii au descoperit în interiorul unei piramide asemănătoare celor folosite astăzi, datând din anul 3200 î.e.n.

• Bowling-ul zilelor noastre a fost menţionat în scris prima dată într-o carte de acum 800 de ani despre Londra. Conform acesteia bowling-ul era jucat de către nobili pe teren neacoperit.

• Prima sală de bowling a fost construită în 1445 tot în Londra.

• În America bowling-ul a fost adus de către primii emigranţi olandezi. Aici, pe vremea interdicţiei jocurilor de noroc – ca să evite interzicerea jocului – s-a mai adaugat încă o piesă şi s-a schimbat aşezarea lor în formă de triunghi. Aşa este jocul şi în varianta actuală.

• În anii 1800, în America, bowling-ul era considerat hocul nobilimii

• În anul 1875, în Statele Unite ale Americii s-a alcătuit Asociaţia Naţională de Bowling, urmată pe 8 septembrie 1895 de Congresul American de Bowling (ABC).

• Cea mai importantă schimbare la nivel tehnologic a survenit în 1950 când sistemul de ridicare semiautomat şi manual al popicelor a fost înlocut cu unul automat. Prin aceasta a fost stârnit interesul oamenilor şi bowling-ul a devenit cel mai popular joc din America. În SUA numărul sălilor de bowling a crescut atunci de la 6500 la 10.000.

În prezent, au apărut o serie de inovaţii, ca de exemplu pistele de bowling destinate copiilor şi începătorilor sau bowling-ul galactic care se joacă în întuneric, doar popicele fiind iluminate, complementar cu jocul de efecte sonore.