BOWLING GALATI

Sala de bowling Galati
Pentru un joc de bowling in Galati cu echipamente profesionale
+40.236 412 550

Dictionar de termeni de Biliard

Termeni explicativi

B
Bila 8 = este un stil de joc în care fiecare lovitură trebuie anunţată. Se joacă cu o bilă albă şi 15 bile-ţintă numerotate de la 1 la 15. Un jucător trebuie să introducă în coşuri bilele numerotate de la 1 la 7 (culori pline), în timp ce adversarul său va trebui să joace bilele de la 9 la 15 (cele dungate). Pentru a câştiga jocul, un jucător trebuie să introducă în mod regulamentar în coşuri setul sau de 7 bile şi, în final, bila neagră.

Bila 9 = stil de joc care se joacă cu nouă bile obiect numerotate de la 1 la 9 şi bila albă. Bilele se joacă în ordine ascendentă. Jucătorul care introduce legal bila 9 câştigă jocul.

Bila 10 = este un stil de joc pe anunţate cu zece bile numerotate de la 1 la 10 şi bila albă. Bilele se joacă în ordine numerică crescătoare şi bila albă trebuie să contacteze bila cu numărul cel mai mic de pe masă pentru a rezulta o lovitură legală. Dacă bila 10 este introdusă la o lovitură de spargere legală, ea va fi repoziţionată şi jucătorul aflat la masă îşi continuă jocul. O singură bilă poate fi anunţată pentru fiecare lovitură, cu excepţia loviturii de spargere, atunci când nicio bila nu poate fi anunţată.

C
Cluster = două sau mai multe bile care se ating.

E
Efect = loviturile cu efect (stânga, centru, dreapta, de înaintare sau de retur) sunt aplicate bilei albe şi schimbă radical comportamentul şi traiectoria pe care aceasta o urmează. Stăpânirea efectului este probabil cel mai dificil capitol al biliardului.

M
Mantă = marginea interioară a mesei de biliard.

S
Spargere = lovitura de spargere este prima lovitură a jocului de biliard şi, de cele mai multe ori, are un rol decisiv determinând strategia ulterioară a jocului.

T
Tac = baston special din lemn, subţiat gradat spre unul din capete, cu care se lovesc bilele la biliard.